Thursday, August 2, 2012

ÇOK ŞAŞIRACAKSINIZ ! KANSERİ BESLEYEN ŞEKERMİŞ !

Otto Warburg’a göre kanserin bir temel sebebi vardr. Bu da, vücudun normal hücrelerinin oksijenli solunumunun, oksijensiz -anaerobik- hücre solunumuyla yer deitirmesidir.
Warburg’un buluu bize baka neleri anlatmaktadr?
Birincisi, kanser, normal hücrelerden çok farkl bir biçimde metabolize olmaktadr. Normal hücreler oksijene ihtiyaç duyar; kanser hücreleri oksijenden kaçnr. Hiperbarik oksijen terapisi alternatif kanser tedavisi uygulayan kliniklerde kullanlan bir yöntemdir.
Bu buluun bize anlatt baka bir ey de, kanserin bir mayalanma (fermantasyon) süreciyle metabolize olduudur.
Kanserin metabolizmas normal hücre metabolizmasndan 8 kat daha büyüktür.
Yukarda söylediimiz her eyi birletirirsek ortaya u tablo çkyor: Vücut, kanseri beslemeye çalrken mütemadiyen kapasitesinin üstünde çalr. Kanser devaml açlktan ölmenin eiindedir ve vücuttan kendisini beslemesini talep etmektedir. Besin alm kesilirse kanser açlktan ölmeye balar. Tabii kendisini beslemek için vücudun eker üretmesini salayamazsa…
Proteinlerden eker. Bu ziyan sendromuna kaeksia (cachexia) denir. Kaeksia vücudun proteinlerden (evet, doru duydunuz, karbonhidratlardan veya yalardan deil de, proteinlerden) “glükoneogenez” (yeniden glükoz yapm) ilemiyle, eker elde etmesidir. Bu eker kanseri besler. Vücut sonunda, kanser hücresini beslemeye çalrken kendisi açlk çeker.
imdi, kanserin ekerle beslendiini örenmiken, onu ekerle beslemek mantkl geliyor mu size?
Yani karbonhidratlardan zengin bir diyet uygulamak?
Bugün, kansere kar uygulanan birçok besin terapisi mevcuttur (ie de yaramaktadrlar). Çünkü günün birinde birisi eker ve kanser arasndaki balanty görmütür. Bu terapilerde, karbonhidratlar bakmndan zengin gdalara izin verilmez. Terapilerin hiçbirinde ekere de izin verilmez. Çünkü eker kanseri beslemektedir.
Peki, doktorunuz bu gerçekleri size neden söylemez? Kim bilir?
Belki doktorunuz kanseri tedavi edecek kiinin siz deil, kendisi olduunu düünmektedir. Belki Otto Warburg’un buluunu duymutur ama geri kalan parçalar tamamlayamamtr.Belki de beslenmeyle ilgili hiçbir ey örenmemitir.
Aslnda 1978′e kadar ABD’nin resmi kurulularndan biri, beslenmenin kanserle bir ilgisi olmadn iddia etmekteydi!!!!
Kanser ve eker balantsndan haberdar olanlar ise, dikkate deer terapilerle ortaya çktlar.Bunlardan biri ‘Laetrile’dir.Kaeksial hastalarn yüzde 50′den fazlasnda glükoneogenez sürecini durduran hidrazin sülfat bunlardan bir dieridir.
Bugün, Minnesota Üniversitesi kemoterapi alannda bir “akll bomba” üzerinde çalmaktadr. Akll bomba diyebileceimiz ilacn üzerinde bir kaplama vardr. laç, vücutta oksijensiz bir bölge ile kar karya geldiinde bu kaplamay üzerinden atar. Kanseri yok etmek için kemoterapiyi serbest brakr. Çünkü vücutta oksijensiz tek alan, kanserli bölgedir.Kanser hücresini aç brakmaya çalan besin terapileri de vardr.
Kanserin ne sevdiini bilen hasta, bunlar yemekten kaçnr.
Kanser, çi yiyeceklerdense, pimi yiyecekleri sever.
Piirme ilemi, besinlerdeki enzimleri ve vitaminleri yok etmektedir.
Bir de, kanserin eker sevdiini aklnzdan çkarmayn.
Kanserinizi sevmiyorsanz, onu beslemeyin!
eker yerine tatlandrc kullanmak çözüm deil
eker yerine tatlandrc kullanmay düünüyorsanz, baka bir tuzaa dümü olursunuz.Tatlandrclarn da vücuda ciddi zararlar olduu, yaplan aratrmalarla kantland.
Örnein, Amerikan Gda ve laç Dairesi (FDA), sakarin içeren her türlü gda maddesinin üzerine “Sala zararldr. Hayvanlar üzerinde yaplan testlerde kansere yol açmtr.”ibaresinin konmasn art kotu. Aspartam ve sükraloz gibi dier tatlandrclar da yan etkileri nedeniyle uzak durulmas gereken gdalar arasnda. (Editörün notu: Ama maalesef hiç birinin üzerinde böyle bir ibare yok).
Kaynak: International Wellness Directory. Son iki yüzyldr eker tüketimi nasl artt?
 
ngiltere’de 1815′de 5 kg civarnda olan kii bana yllk çay ekeri tüketimi 1970′de 50 kg ‘n üzerine çkmtr. 1970-2000 yllar arasnda ABD vatandalar önceki yllara oranla ylda 100 litre daha fazla ekerli merubat tüketmilerdir.
Türkiye’deki durum da artk çok farkl deildir. Çocuu ile büyüü ile çlgnca eker ve beyaz un kullanlmaktadr.
Bütün bu bilgiler kanserlerin niçin arttn göz önüne açkça sermektedir.
Aadaki tedbirlerle kanserlerin en az üçte ikisi önlenebilir;
* Un ve ekerden kaçnarak insülin direncini yenin.
* Hiçbir ekilde tatlandrc ve tatlandrc içeren ‘light’ hafif yiyecek ve içecek tüketmeyin.
* Katk maddesi ilave edilmi, paketlenmi gdalar yemeyin. Ta devri diyetini uygulayn.
* Bol taze sebze ve meyve yiyin.
* Yeterli omega-3 aln; ayçiçei, msr, soya, pamuk ve margarin gibi yalar diyetinizden çkartn.
Bunlarn yerine zeytinya ve doal hayvani yalar (tereya, iç ya ve kuyruk ya) yiyin.
* Kefir, yourt, turu, sirke, nar ekisi ve boza gibi probiyotiklerden (faydal mikroplar) zengin gdalarla beslenin.
* Özgür dolaan hayvanlarn etini ve yumurtasn yiyin.
* Pastörize sütlerden mümkün olduunca kaçnn. Kutu sütü tüketmeyin. Mümkünse manda sütü kullann.
Süt yerine süt ürünlerini (yourt, peynir) tercih edin.
* Günde iki di sarmsak ve/veya 1 ba kuru soan tüketin.
* Günde 1-2 tatl ka zerdeçal tozu tüketin.
* Yeil ve siyah çay tüketin (ekersiz!!!! ).
* Stresten uzak durun.
* yi uyuyun.
* Çevresel toksinlerden ve sigaradan uzak durun.
* D vitamini düzeylerinizi yükseltmek için dengeli bir ekilde günelenin ya da D vitamini takviyesi aln.
* Yeteri derecede egzersiz yapn!!!!
* Asla alkol kullanmayn.
* lenmi soya ürünü yemeyin.
* Yemekleri geleneksel yöntemler (buulama, buharda piirme) ile piirin. Turbo frnlar da kullanlabilir.
* Hzl piirme yöntemleri (mikrodalga gibi) besin kayplarna yol açar; ayrca kanserojen olabilirler !!!!
* Daha çok toprak (güveç), cam ya da kalayl bakr kaplar tercih edin. Emaye ve çelik tencere daha sonraki tercihlerdir.
* Teflon ve alüminyumu ise kesinlikle kullanmayn.
 
Prof. Dr. Ahmet AYDIN
Ü Cerrahpaa Tp Fak.
Çocuk Sal ve Hastalklar ABD
Metabolizma ve Beslenme Bilim Dal Bakan



No comments:

Post a Comment